Veganistische linzen- en tomatensoep

    Veganistische linzen- en tomatensoep

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    3 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een dikke, warme soep - ideaal voor deze tijd van het jaar. Hoewel hij best machtig is, zit er weinig vet in en is hij rijk aan eiwitten en vezels.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 240 ml (225 gr) rode linzen
    • 1 grote wortel
    • 1 grote ui
    • 4-5 eetlepels olijfolie
    • 450 gr uit blik gehakte of hele tomaten
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1,7 liter water
    • 1 theelepel oregano
    • 1 theelepel basilicum
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • een halve theelepel zout
    • zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Hak de uien fijn en rasp de wortel grof, bak ze in olijfolie met de droge linzen gedurende ongeveer 10 minuten.
    2. Voeg alle andere ingrediënten toe, waarbij je de tomaten grof snijd als je hele gebruikt.
    3. Breng aan de kook, kook voor ongeveer 30 tot 40 minuten, tot de linzen zacht zijn.
    4. Controleer de kruiden, voeg meer toe, indien nodig. Maak vloeibaar in een blender of keukenmachine gedurende 30 seconden. Warm weer op in de pan als je hem direct serveert. Voeg wat meer water toe als de soep te dik is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren