Veganistische tomatensoep

    Veganistische tomatensoep

    10keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een snelle en eenvoudige tomatensoep zonder de gebruikelijke zuivelproducten - met een laag vetgehalte ook nog! Ik was al een tijdje zonder succes op zoek naar een veganistisch recept voor tomatensoep, dus ik besloot er zelf een samen te stellen - deze soep is dik en vullend, zonder melk of room die meestal in tomatensoep gebruikt wordt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 kleine ui
    • 1 kruidnagel knoflook
    • 450 gr uit blik tomaten (gehakte of hele)
    • 1 literpak tomatensap
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 1 theelepel basilicum
    • 1 theelepel oregano
    • 1 theelepel peterselie
    • 2 - 3 laurierbladeren
    • een flink snufje zwarte peper
    • ongeveer een halve theelepel zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bak de fijngehakte ui en knoflook in olijfolie op een laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten, tot ze zacht en transparant zijn.
    2. Voeg alle andere ingrediënten toe en roer goed.
    3. Breng aan de kook, roer en laat op een zeer laag vuur sudderen gedurende ongeveer 15 minuten.
    4. Verwijder de laurier bladeren. Controleer de smaak en voeg meer zout en peper toe, indien nodig.
    5. Meng 30 seconden in een blender of keukenmachine.
    6. Doe terug in de pan en verwarm weer, indien nodig voeg je een beetje water toe als de soep te dik is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren