Verse tomatensoep met garnalen

    Verse tomatensoep met garnalen

    1keer bewaard
    25min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Grote garnalen worden in een stevige, verse tomatensoep geserveerd. Alles wat je nog nodig hebt is wat knapperig brood voor een heerlijke zomerse maaltijd. De hoeveelheid tomaten en garnalen kun je, afhankelijk van hoeveel gasten je hebt, wijzigen. Dit recept is genoeg voor 6 ruime porties.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 sjalot, fijngehakt
    • 1 kg verse tomaten, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 kg grote garnalen, schoongemaakt
    • 25 gr verse peterselie, fijngehakt
    • 1 theelepel tomatenpuree
    • 1 visbouillon blokje
    • 1 bouquet garni (gemengde kruiden)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Voor de tomatensoep: verhit de olie in een koekenpan en bak de lente-uitjes een minuut op laag vuur. Voeg de tomaat toe en kook tot het in volume is verminderd, ongeveer 10 minuten. Kruid met zout en peper. Voeg de tomatenpuree en gehakte peterselie toe - zet opzij.
    2. Vul een steelpan met water, voeg het bouillonblokje en het bouquet garni toe en als het kookt, de garnalen. Laat deze 3-4 minuten doorkoken. Giet af.
    3. Schep de tomatensoep in kommen en bedek met de garnalen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren