Rode bessentaart

    Rode bessentaart

    13keer bewaard
    1uur


    105 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept kreeg ik van een vriend in Duitsland. Het is een heerlijke manier om in juli een overvloed aan rode bessen te verwerken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 200 gr bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 125 gr boter, op kamertemperatuur
    • 100 gr suiker
    • 2 eierdooiers
    • 1 1/2 theelepel geraspte citroenschil
    • Rode bessen vulling
    • het wit van 2 eieren
    • 100 gr suiker
    • 2 theelepels maïzena
    • 250 gr rode bessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Voor het deeg: in een middelgrote kom bloem en bakpoeder via een zeef mengen. Boter, suiker, eierdooiers en citroenrasp toevoegen tot zich een deeg vormt. Op een koele plek 30 minuten laten rusten.
    2. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3. Het deeg uitrollen en in een springvorm leggen. 25 minuten in de oven bakken tot de taart goudgeel is.
    3. Voor de rode bessenvulling: in een middelgrote kom het eiwit stijf kloppen. Geleidelijk suiker en maïzena toevoegen en 5 minuten kloppen. De rode bessen toevoegen en in de bakvorm over het deels gebakken deeg verspreiden.
    4. 10 minuten in de oven bakken tot de bovenlaag licht gebruind is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (6)

    CarolineSmits
    7

    Geweldig recept. Binnen 2 dagen mijn tweede rode bessentaart gebakken. We kunnen er alle 4 moeilijk vanaf blijven. De combinatie van de knapperige bodem, de zure bessen, en het zoete schuim is perfect. Morgen gaat taart 2 mee naar opa en oma! - 23 mei 2014

    edba
    van
    6

    2 maal geprobeerd te maken, helaas niet gelukt. Naar mijn mening is er iets mis met het recept.... lukt het bij jullie wel? - 09 okt 2013

    Eye
    van
    1

    Vorige week gemaakt, en was echt héérlijk! Zo lekker dat we vergeten waren een stukje over te laten voor iemand die er even niet was, terwijl we zelf wel een tweede stuk hadden gehad... :-) - 29 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren