Vis bhuna

    Vis bhuna

    7keer bewaard
    1uur


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een super heerlijke Indische vis-curry. Het geheim van de smaak van dit gerecht, is de kruiden frituren tot ze zeer geurig zijn. Serveer met vers gekookte basmatirijst en naanbrood, indien gewenst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 visfilets, in vieren gesneden
    • 3 eetlepels olie
    • 1 theelepel zout of naar smaak
    • 2 middelgrote uien, gesnipperd
    • 4 verse groene pepers, in de lengte gehalveerd
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 1 theelepel gemalen kurkuma
    • 1 1/2 theelepel gemalen koriander
    • 1 1/2 theelepel gemalen komijn
    • 1/2 theelepel chilipoeder
    • 1 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 1 rijpe tomaat, in blokjes (optioneel)
    • 1-2 groene pepers, als garnituur
    • verse koriander, ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verhit de olie in een pan met anti-aanbaklaag. Voeg knoflook en uien toe en bak gedurende 2-3 minuten.
    2. Roer de chili pepers, zout en 125 ml water erdoor. Verlaag de temperatuur en laat sudderen tot de uien zacht en papperig zijn.
    3. Voeg de kurkuma, koriander, komijn, peper en paprikapoeder toe. Roer goed, voed de tomaten toe, en laat sudderen gedurende 12-15 minuten, voeg meer water toe, indien nodig.
    4. Leg voorzichtig de vis in de pan, bedek en laat sudderen gedurende 20 minuten. Garneer met verse koriander en verse groene pepers en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren