Volkorenbrood (Noord-Ierland)

    Volkorenbrood (Noord-Ierland)

    Voeg toe aan favorieten!
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept dat ik heb geleerd van een professionele chef-kok met meer dan 40 jaar ervaring in de horeca. Het is nog nooit mislukt en ik hoop dat jullie het ook nuttig vinden.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 200 gr zelfrijzend sodabroodmeel (Britse specialiteitenwinkels)
    • 150 gr grof volkorenmeel
    • 5 ml ongeveer olijfolie
    • snufje zout
    • 30 gr zachte bruine suiker (basterdsuiker kan ook)
    • 240 ml karnemelk om te mengen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Zeef het sodabroodmeel in een grote kom, voeg de bruine suiker, de volkoren mix en olijfolie toe.
    2. Vorm een kuiltje in het midden en voeg langzaam de karnemelk toe, roer het mengsel. Roer het niet te krachtig ... ook al zou je willen.
    3. Giet het mengsel in een medium formaat broodblik (licht ingevet met wat gesmolten boter) en verspreid gelijkmatig.
    4. Plaats het blik in een voorverwarmde oven op 200 C gedurende 20 minuten, na 20 minuten zet je de oven op 180 C en bak je het gedurende nog eens 15 minuten.
    5. Prik een mes/spies in het brood na 35 minuten, als deze er schoon uitkomt is het klaar. Als dit niet zo is, raak dan niet in de paniek, maar geef het nog eens 5-10 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren