Witte chocolade panacota

    Witte chocolade panacota

    2keer bewaard
    6uur40min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijk en prachtig dessert geweldig om een diner met een Italiaans thema mee af te sluiten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 140 gr witte chocolade
    • 400 ml extra dikke room (vetgehalte 50%)
    • 100 ml melk
    • 40 gr basterdsuiker
    • 2 vellen gelatine

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Extra tijd: 6uur in de koelkast  ›  Klaar in:6uur40min 

    1. Doe de room, melk en suiker in een pan met zware bodem en verwarm op een matig vuur tot het net borrelt.
    2. Ondertussen week je de gelatine in een ondiepe schaal en breek je de chocolade in stukjes.
    3. Wanneer het melk- en room-mengsel borrelt, voeg je de chocolade toe en haal je de pan van het vuur. Roer voortdurend om de chocolade te smelten. Als alles is gesmolten knijp je overtollig water uit de vellen gelatine en laat je ze in het warme mengsel oplossen.
    4. Zodra alles opgelost is los, haal je het mengsel door een fijne zeef in een kom en giet je het in een bakvorm (ik gebruik metalen want die zijn ideaal voor het omdraaien op een bord).
    5. Zet 5-6 uur in de koelkast of tot het hard is. Eenmaal klaar draai je het op een bord. Serveer met een sausje van kleurrijk fruit en vers fruit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren