Rode Mul met Bacon

    Rode Mul met Bacon

    1keer bewaard
    30min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke combinatie van vis en vlees, ook wel 'Surf and Turf' genoemd. Gebruik een sluitbaar (vis)rooster om de de kip met laagjes bacon en ui tussen te klemmen en ze zo op de barbecue te grillen. Ongelooflijk dat zoiets simpels zo lekker kan zijn!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr doorregen spek of pancetta
    • 1 grote rode ui, in ringen gesneden
    • 4 visfilets (100 gr) zonder graat, rode mul of snapper
    • 1 scheutje ketjap, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De barbecue matig heet laten worden.
    2. Het visschaaltje of een ander metalen bakje met bacon beleggen (1 1/2 cm tussen de plakken open laten). Ringen ui over de bacon leggen en daar de visfilets op. De visfilets met ringen ui bedekken en daarop een laagje bacon. Het schaaltje sluiten en licht met ketjap besprenkelen.
    3. Het schaaltje op de barbecue leggen en 5-7 minuten per kant roosteren tot de bacon net gaar is. Van het vuur halen. Het schaaltje openen, een bord of schaal er omgekeerd op leggen en omdraaien zodat de vis op het bord ligt. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren