Zalm uit de slowcooker

    Zalm uit de slowcooker

    30keer bewaard
    2uur20min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Een erg lekker en makkelijk recept voor een éénpersoons portie. De zalm blijft mooi en zacht.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 zalmfilet
    • 40 gr rijst (droog)
    • 4 champignons
    • 1 kleine ui
    • 1/2 rode paprika
    • 1 teentje knoflook
    • 1 eetlepel limoensap
    • 1 eetlepel soja saus light
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 120 ml groentebouillon
    • 1 theelepel margarine/boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Snijd de champignons, ui en paprika en laat ze in een pan gedurende een paar minuten in de boter zacht worden. Doe deze ingrediënten in de slowcooker samen met de groentebouillon en chilipoeder en kook voor 30 minuten op hoog.
    2. Voeg de rijst toe aan de slowcooker, roer en laat koken gedurende 15 minuten. In de tussentijd, meng je de sojasaus, limoensap en knoflook in een kleine kom en leg je de zalm in de saus met de bovenkant naar beneden en laat gedurende 15 minuten staan.
    3. Eenmaal gemarineerd giet je de saus in de slowcooker en leg de zalm er bovenop om gaar te stomen. Laat nog 1 uur koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Storm1963
    van
    1

    Ben de Crock Pot aan het uitproberen, heb hem net 2 weken en al veel lekkere dingen ( vlees ) gemaakt. Wat een geweldig ding, had hem 15 jaar eerder moeten hebben. Dit recept volgens beschrijving gemaakt, rijst was nog lang niet gaar ( moet zeker 20 min. langer ) en de zalm vond ik ( persoonlijk ) te ver gaar. Volgende keer weer maken maar dan met aanpassingen. - 19 dec 2013

    van
    1

    de zalm was perfect! Overige ingredienten iets over beetgaar, erg lekker. Ik heb pandan rijst gebruikt, die was onderkookt, dus heb ik de zalm eraf geschept, de rest maar 5 min in een pannetje op het gas gezet want ik had honger, verder heerlijk! - 02 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren