Zeebaars en garnalen taart

    Zeebaars en garnalen taart

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    Maak dit als eerste!

    Ik heb voor de eerste keer deze taart met zeebaars en garnalen gemaakt met aardappel puree en kaas. Andere vis kan ook worden gebruikt. Serveer met groene groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 110 gr zeebaars
    • 110 gr garnalen
    • 55 gr bevroren erwten (ontdooid)
    • 240 ml melk
    • 30 gr boter
    • 30 gr bloem
    • 340 gr aardappelpuree, of genoeg om de schaal te bedekken
    • 55 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Kook de aardappelen voor de puree, giet af, pureer ze en doe er wat boter en kruiden door. Verwarm de grill of oven voor.
    2. Snijd de zeebaars in blokjes en schil garnalen.
    3. Smelt de boter en roer de bloem erdoor, kook de bloem een minuut, haal de pan van het vuur en voeg vervolgens geleidelijk de melk toe. Zet de pan terug op het vuur, roer tot het ingedikt is en doe dan de erwten, zeebaars en garnalen erbij.
    4. Lepel het mengsel in een ingevette schaal en dek af met de aardappelpuree, verspreid dit met een vork en bestrooi met kaas. Zet 15-20 minuten onder de grill tot de kaas licht bruin of knapperig is. Als je het in de oven bakt, bak het dan op 200 graden C of op gasoven stand 6 gedurende 20 minuten langer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren