Zeebaars met venkel puree

    Zeebaars met venkel puree

    1keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Venkel heeft een natuurlijke affiniteit met zeevruchten en dit is een mooie, zachte manier om zeevruchten mooi, licht en net een beetje nootachtig te serveren. Deze puree is ook lekker met gebraden kip.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3-4 venkel bollen
    • 40 gr ongezouten boter
    • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
    • 3 eetlepels crème fraîche
    • 1 zak salade met kruiden
    • 180 gr zeebaars per persoon
    • 35 ml olijfolie
    • 1 eetlepel balsamico azijn
    • 1 eetlepel mosterd poeder
    • 1 geplet teentje knoflook
    • 3 eetlepels vers gehakte basilicum
    • zout en zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwijder de harde buitenste huid van de venkel en hak hem in grove stukken. Bedek het met koud water in een zware pan. Voeg een royale hoeveelheid zout toe, plaats op een matig vuur en breng aan de kook. Zodra het kookt, zet de hitte iets lager en laat je het sudderen tot het zeer zacht is. Laat uitlekken in een vergiet en doe de venkel in een blender Voeg de boter, 2 eetlepels extra vergine olijfolie en crème fraîche toe en pureer glad. Breng op smaak met een goede snuf zout en wat zwarte peper. Doe het terug in de pan en verwarm zachtjes.
    2. Voor de vis: Kruid de zeebaars goed aan beide zijden en bestrijk met olijfolie. Plaats onder een hete grill en bak op de huid-zijde, gedurende vier tot vijf minuten totdat de huid enigszins loslaat en de vis gaar is. Serveer meteen, naast de venkel puree en salade.
    3. Doe de volgende ingredienten in een jampot: 1 eetlepel balsamico azijn, 4 eetlepels extra vierge olijfolie, 1 eetlepel mosterd poeder, 1 geplet teentje knoflook, 3 eetlepels gehakte basilicum, snufje verse zwarte peper en zout. Doe de deksel erop en schud totdat alles mooi gecombineerd is. Bedek de salade ermee.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren