Zelfgemaakte boekweit blinis

    Zelfgemaakte boekweit blinis

    2keer bewaard
    3uur25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Deze heerlijke blini's of mini pannenkoeken zijn heerlijk met gerookte zalm, tzatziki of hummus. Ze kunnen van tevoren worden gemaakt, en bewaard in de vriezer of koelkast. Alles wat je moet doen is ze opwarmen voor het opdienen.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1/2 liter melk
    • 10 gr verse gist
    • 200 gr boekweit meel
    • 100 gr witte bloem
    • 4 eieren, dooier en eiwit gescheiden
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 5min  ›  Extra tijd: 3uur rusten  ›  Klaar in:3uur25min 

    1. Verwarm de melk tot hij net warm is en roer de gist erdoor.
    2. Giet het meel en bloem in een kom en maak er een holte in. Doe het eigeel in het midden en meng. Voeg de melk en gist toe, roer, laat vervolgens 3 uur op een warme plek staan.
    3. Klop de eiwitten stijf en roer ze door het mengsel.
    4. Vet een braadpan een beetje in en doe kleine hoeveelheden beslag in de pan totdat je de gewenste grootte voor de blini's hebt. Bak ze 1 minuut, draai ze om, bak nog 30 seconden of een minuut, vervolgens leg je ze op een heet bord (als je ze meteen wilt eten).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    marja593
    van
    0

    Ze waren heerlijk! En als ik ze met wat zoets wil beleggen, voor b.v. een nagerechtje, moet er dan suiker o.i.d. door het beslag of laat ik ze zo? Bij voorbaar dank voor het beantwoorden. :-) - 08 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren