Roerbakgerecht met kipfilet, gember en knoflook

    (18)

    Een erg eenvoudig, smaakvol recept op basis van roergebakken kip in kokosnootolie met knoflook, gember en zoete hoisinsaus.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 kipfilets
    • 1 stuk (5 cm) verse gember
    • 2 eetlepels kokosolie
    • 2 1/2 theelepel knoflook, geperst
    • 75 ml hoisinsaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de kipfilets in lengterichting in reepjes. Apart zetten. Gember schillen en raspen en apart zetten.
    2. In een wok op een matig hoog vuur de kokosolie verhitten. Gember en knoflook toevoegen en ongeveer 20 seconden bakken zodat de smaken vrijkomen. De reepjes kip in de hete olie leggen en de hoisinsaus over het vlees scheppen. 5-7 minuten roerbakken, tot het vlees een sauslaagje heeft en van binnen wit is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (18)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren