Roerbakgerecht met kipfilet, gember en knoflook

    Roerbakgerecht met kipfilet, gember en knoflook

    4keer bewaard
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een erg eenvoudig, smaakvol recept op basis van roergebakken kip in kokosnootolie met knoflook, gember en zoete hoisinsaus.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 kipfilets
    • 1 stuk (5 cm) verse gember
    • 2 eetlepels kokosolie
    • 2 1/2 theelepel knoflook, geperst
    • 75 ml hoisinsaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Snijd de kipfilets in lengterichting in reepjes. Apart zetten. Gember schillen en raspen en apart zetten.
    2. In een wok op een matig hoog vuur de kokosolie verhitten. Gember en knoflook toevoegen en ongeveer 20 seconden bakken zodat de smaken vrijkomen. De reepjes kip in de hete olie leggen en de hoisinsaus over het vlees scheppen. 5-7 minuten roerbakken, tot het vlees een sauslaagje heeft en van binnen wit is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren