Esma's Cacik Turkse salade voor 6 personen

  (1)
  1 uur 30 minuten

  Een van de meest verfrissende salades uit de gehele regio. Hij lijkt een beetje op de bekende raita uit India. Dit recept komt uit Turkije; de Libanezen laten de komkommer weg en voegen grote hoeveelheden verse munt toe; in Perzie verruilen ze de munt voor verse dille en voegen ze rozijnen toe; in Irak tenslotte deed onze kok er altijd verse koriander in. Maar elke versie is heerlijk verfrissend.


  2 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 6 

  • 1 grote komkommer
  • naar eigen smaak zout of gemalen zeezout
  • 3-4 teentjes knoflook
  • 1/2 liter gewone yoghurt
  • 2 eetlepels gedroogde munt
  • 3 /4 eetlepels olie

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur30min 

  1. Schil de komkommer en snijd hem in blokjes. Leg deze in een vergiet en strooi er wat zout over. Laat de komkommer een halfuur uitlekken.
  2. Plet de knoflook met een stamper in de vijzel met het zout. meng de knoflookpulp goed met 2 - 3 eetlepels yoghurt en meng dit door de rest van de yoghurt. Je kunt de knoflook ook persen met een knoflookperser.
  3. Roer wat olijfolie door de yoghurt, voeg de uitgelekte komkommer en anderhalve eetlepel munt toe.
  4. Meng alles goed door elkaar, proef en voeg eventueel wat extra zout toe. Strooi vlak voor het serveren een klein beetje munt op de salade.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (1)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  van
  2

  ik wou nog even melden dat het uitlekken van de komkommer niet perse hoeft.je kan de salade ook binnen 15 minuten klaar hebben namelijk een redelijke grote kom met yoghurt en 1 komkommer in kleine blokjes gesneden toevoegen in de kom. nu 3/4 teentjes knooflook persen en ook dat weer toevoegen in de kom. nu wat zout erover heen wat gedroogde munt(3/4 eetlepels is genoeg) en een paar eetlepels (2 zijn genoeg) olie voor de smaak . even doorroeren en klaar!!!! eet smakkelijk  -  24 aug 2011