Geroosterde aardappelen uit de oven

    Geroosterde aardappelen uit de oven

    23keer bewaard
    40min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere en makkelijke manier om aardappelen te bereiden, je hoeft ze niet eens te schillen!

    Olga Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 10 - 12 krielaardappelen
    • 1 -2 eetlepels olijfolie
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 theelepel zout
    • naar smaak peper
    • paar takjes rozemarijn

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 - 200 graden.
    2. Boen de aardappelen schoon, maak ze droog en halveer ze.
    3. Meng in een kom de olijfolie, paprikapoeder en zout.
    4. Hussel de aardappelen door de marinade, verdeel de aardappelen vervolgens in een ovenschaal.
    5. Strooi naar smaak wat zwarte peper over de aardappelen en een paar takjes rozemarijn.
    6. Bak de aardappelen 25 - 30 minuten in de oven, prik af en toe met een vork om te controleren of ze gaar zijn.

    Tip

    Voor een mooi bruin kleurtje doe je aan het einde van de oventijd een paar minuten de grill aan, let op dat de aardappelen niet te donker worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    2

    Lekker recept! Makkelijk, en erg smakelijk. Ik heb er ook nog wat knoflookpoeder door gedaan. - 31 okt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren