Brochettes van gamba's en mango

    Brochettes van gamba's en mango

    1keer bewaard
    16min


    Maak dit als eerste!

    Dit is een zeer eenvoudig recept voor gambaspiesen met mango geserveerd met een heerlijke salsa van kant-en-klare zoetzure saus, aangevuld met stukjes paprika.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 32 gamba's, ontdooid
    • 3 mango's, in stukjes van ongeveer 3 cm
    • 200 gr zoetzure saus (Aziatische gedeelte van de supermarkt)
    • 16 sateprikkers van hout, in water geweekt
    • 1 mango, in kleine stukjes gesneden voor de saus
    • 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden voor de saus
    • 1 groene paprika, in kleine stukjes gesneden voor de saus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 6min  ›  Klaar in:16min 

    1. Verwarm de oven voor op 400 graden C, of steek de barbecue aan. Neem een gamba en steek hier twee sateprikkers door, een door het vlezige gedeelte, en een net boven de staart. Prik er dan een stukje mango aan, herhaal 2 keer en eindig met een gamba, zodat je 4 gamba's en 3 stukjes mango hebt op elke spies. Herhaal dit tot je 8 spiesen hebt.
    2. Bestrijk de brochettes royaal met zoetzure saus (met een speciaal daarvoor bedoeld kwastje) en leg ze op een bord afgedekt met aluminiumfolie. Gril de brochettes 3 minuten aan elke kant in de oven, of gril ze op de barbecue.
    3. Terwijl de spiesjes garen, meng je de resterende zoetzure saus met mango en paprika. Zet het 4 minuten in de magnetron om de paprika en mango iets te garen. Serveer de warme saus met de brochettes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren