Bramenmuffins

    Bramenmuffins

    8keer bewaard
    30min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Als de bramen in het seizoen zijn, en lekker sappig zijn, is dit het ideale moment om deze overheerlijke muffins te maken. Leuk als snack na school, of gewoon bij de thee.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 250 gr bloem
    • 140 gr bramen
    • 25 cl melk
    • een heel ei
    • 8 eetlepels plantaardige olie
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 90 gr fijne kristalsuiker
    • 1 snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een muffinbakblik in en bedek ze met papieren vormpjes. Strooi een klein beetje bloem over de bramen en meng ze.
    2. Meng de melk, ei en olie. Mix goed door. Voeg de resterende bloem, bakpoeder, suiker en zout toe en meng door. Meng de bramen erdoor, zonder al te veel te roeren.
    3. Vul de muffinbakjes voor 2/3 met het beslag en bak ze in 20-25 minuten gaar en lichtbruin in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    SaskiadeKort
    0

    Bij mij werd het op het begin ook kruim, ik heb er extra melk aan toegevoegd. Ik vind de hoeveelheden ook wel raar: 25 cl melk, 1 ei, 1 theelepen bakpoeder... de standaard recepten zijn meestal veel logischer. Ik vind het geen geslaagde cupcakes geworden.👎 - 21 feb 2016

    IngeHarder
    0

    Vraagje: dit recept wordt bij mij kruim ipv beslag. Kloppen de hoeveelheden niet of heb ik iets fout gedaan? - 23 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren