Appeltaartmuffins

    Appeltaartmuffins

    27keer bewaard
    40min


    572 personen hebben dit gemaakt

    Deze fruitige appelmuffins zijn heerlijk als dessert of als snack na school, bij de thee. Een soort appeltaart in de vorm van een muffin.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 280 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 1/2 theelepel zout
    • 1 ei
    • 235 ml karnemelk
    • 115 gr boter, gesmolten
    • 1 theelepel vanille extract
    • 220 gr bruine basterdsuiker
    • 220 gr appels, geschild en in blokjes
    • Voor de toplaag
    • 110 gr bruine basterdsuiker
    • 40 gr bloem
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 2 eetlepels boter, gesmolten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190 graden C. Vet een muffinbakblik met 12 vormpjes in of bedek ze met 12 papieren vormpjes.
    2. Mix in een grote kom de bloem, baksoda en zout. Mix in een kleinere kom ei, karnemelk, gesmolten boter, vanille en bruine suiker tot de suiker is opgelost. Schenk dit bij het meelmengsel en doe de blokjes appel er ook bij. Roer door tot alles net is gemengd. Lepel het beslag in de vormpjes tot aan de rand.
    3. Voor de toplaag:

    4. Meng in een kleine kom de bruine basterdsuiker, bloem en kaneel. Meng hier de gesmolten boter doorheen. Besprenkel hiermee de bovenkant van het beslag in de vormpjes.
    5. Bak de muffins 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkanten van de muffins terugveren als je er licht op drukt.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren