Varkenshaasje (rose) uit de oven

    Varkenshaasje (rose) uit de oven

    42keer bewaard
    53min


    221 personen hebben dit gemaakt

    Wilt u u geliefde ook eens verrassen met een lekkere maar toch eenvoudig gerecht? Mannen dit is jullie kans (vrouwen natuurlijk ook). Een lekker mals stukje vlees uit de oven

    prisje310891 Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 400 gr varkenshaasje
    • 1 teentje knoflook
    • 1 uitje
    • snufje zout
    • snufje peper
    • scheutje olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 8min  ›  Bereiding: 15min  ›  Extra tijd: 30min rusten  ›  Klaar in:53min 

    1. Snij de ui en knoflook zeer fijn. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en laat het even warm worden. Ondertussen strooi je een beetje zout en peper over het varkenshaasje (boven en onderkant). Als de olijfolie warm is fruit je even de knoflook en ui. Bak het varkenshaasje tot je enkel een lekker kleurtje ziet (goud-bruin). Het hoeft niet gaar te zijn dat wordt het in de oven.
    2. Verwarm nu de oven alvast voor op 200°C. Als het varkenshaasje de goede kleur heeft leg je hem op een bord en laat je hem rusten en afkoelen. Als hij ongeveer op kamertemperatuur is, dan is de oven ook voorverwarmd.
    3. Leg de afgekoelde varkenshaas in een ovenschaal met een laagje vloeibaar boter zodat hij niet aan de schaal blijft plakken. Bak het geheel ongeveer 15 minuten. En het varkenshaasje uit de oven is lekker mals.
    4. Zo makkelijk is het. Overheerlijk gerecht. Veel (eet)plezier ermee ! Smakelijk!

    Tip

    Lekker bij bv. eenvoudig gekookte aardappelen en bijvoorbeeld sperziebonen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (4)

    HolgerMeinders
    52

    - 28 jan 2013

    AntierensMaureen
    35

    Een aanrader :-) - 22 jan 2014

    20

    Op hoeveel graden moet de oven en welke stand? Wil het met kerst gaan maken dus hoop voor die tijd een reactie te hebben :D Alvast bedankt! - 19 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren