Salade van orzo met een grapefruit vinaigrette

    Salade van orzo met een grapefruit vinaigrette

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    Maak dit als eerste!

    Een eenvoudige salade met orzo, tomaten, courgette en maïs, op smaak gebracht met een lichte dressing met grapefruit. Je kunt het als hoofd- of bijgerecht serveren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr orzo
    • 1 klein blikje maïs, uitgelekt
    • 1 courgette, gewassen en geraspt
    • 10 cherrytomaatjes, gehalveerd
    • Voor de vinaigrette
    • 1 theelepel mosterd
    • 4 eetlepels grapefruitsap
    • 1 eetlepel citroensap
    • zout en versgemalen peper
    • 10 cl crème fraîche

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Kook de orzo pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water en doe in een grote schaal.
    2. Bereid ondertussen de dressing. Meng de mosterd, grapefruitsap en citroensap. Breng op smaak met zout en peper en roer de creme fraiche erdoor. Meng goed door en dek af.
    3. Voeg maïs, geraspte courgette en cherrytomaatjes toe aan de schaal met orzo. Meng de dressing erdoor en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren