Krokante kip met cashewnoten in ketjapsaus

    Krokante kip met cashewnoten in ketjapsaus

    8keer bewaard
    4uur45min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben dol op kip met cashewnoten maar ook op kip met een krokant korstje. Daarom heb ik mijn twee favorieten gecombineerd in een zelfverzonnen recept.

    Chantilly Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo borrel kippenpootjes, ongemarineerd
    • 2 eetl. ketoembar
    • 2 eetl. djinten
    • 2 eetl. gerookt paprikapoeder
    • 4 a 5 teentjes knoflook, grof gehakt
    • 2 eetl. citroensap
    • 4 eetl. bruine basterdsuiker
    • scheutje ketjap
    • 1 kopje bloem
    • zonnebloemolie
    • half zakje gezouten cashewnoten
    • beetje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 4uur  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:4uur45min 

    1. Marineer de kip met alle kruiden en knoflook en doe er de citroensap bij, goed mengen. Doe er dan een scheut ketjap bij tot alles ermee bedekt is. Laat dit minimaal 4 uur in de koelkast staan.
    2. Breng in een grote pan water aan de kook. Haal de kipstukjes uit de marinade, bewaar de marinade. Kook de kip 15 minuten op laag vuur en laat het daarna uitlekken in een vergiet.
    3. Doe de gekookte kip in een grote kom en laat het iets afkoelen. Zeef de bloem boven de kom en meng alle stukjes met een laagje bloem. Verhit de olie in een diepe pan. Bak hierin de kip krokant en laat het uitlekken op keukenpapier. Strooi er wat zout over.
    4. Zeef de marinade en doe het in een steelpannetje, eventueel een klein beetje water toevoegen. Breng het zachtjes aan de kook en haal van het vuur af. Leg de kip op een schaal. Besprenkel vlak voor het serveren met wat saus en strooi de cashewnoten erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren