Reuzentenen (worstebroodjes)

    Reuzentenen (worstebroodjes)

    11keer bewaard
    30min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Maak deze grappige worstenbroodjes voor Halloween of een kinderfeestje. Zie zien er uit als de tenen van een reus, maar smaken veel beter!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 16 worstenbroodjes

    • 8 knakworsten of 4 frankfurters,
    • 16 staafjes kaas
    • 8 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 1 ei, losgeklopt, om te bestrijken
    • ketchup, ter decoratie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 180 graden C en vet een bakplaat in.
    2. Rol het bladerdeeg iets uit op een bebloemd oppervlak en snij elk plakje door de helft (het moet groot genoeg zijn om een half worstje in te wikkelen.
    3. Snij de worstjes in de lengte doormidden. (voor frankfurters of grotere knakworsten, snij je ze eerst doormidden en dan in de lengte doormidden.) Rol om elk half worstje en een staafje kaas een half plakje bladerdeeg, druk de naden goed samen.
    4. Gebruik een scherp mes om aan één kant van elk pakketje een stukje deeg eraf te snijden, zodat het worstje op de teennagel van de reus lijkt.
    5. Leg ze op de bakplaat en bestrijk met losgeklopt ei. Bak ze 12-15 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin en gaar.
    6. Laat ze afkoelen en garneer ze dan met een lijntje ketchup, als 'bloed', daar waar de tenen zijn 'afgehakt'!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren