Lasagne Bolognese

    Lasagne Bolognese

    8keer bewaard
    2uur30min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak deze lasagne op bijzondere momenten, want het is wel veel werk om te maken, maar dat is het meer dan waard! De wijn en kaneel geven het een bijzondere smaak. Lekker met wat knapperig brood en een groene salade.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 450 gr gedroogde lasagnebladen
    • 20 ml olijfolie, apart te verwerken
    • 1 blikje gepelde tomaten
    • 1 ui, grof gehakt
    • 2 wortels, grof gehakt
    • 2 stengels bleekselderij, grof gehakt
    • 3 tenen knoflook, grof gehakt
    • 1 eetlepel verse salie
    • 1 eetlepel verse rozemarijn
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 450 gr rundergehakt
    • 450 gr Italiaanse worst, of saucijsjes, zonder vel, vlees verkruimeld
    • 2 eetlepels bloem
    • 235 ml droge rode wijn
    • 60 ml slagroom
    • 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • snufje kaneel
    • 1 bakje ricotta, losgehaald met een vork
    • 3 eieren, losgeklopt
    • 450 gr geraspte mozzarella, apart te verwerken
    • grof zeezout naar smaak
    • versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur30min 

    1. Kook de lasagnebladen in ruim kokend water met een beetje olijfolie in ongeveer 8 minuten beetgaar. Laat uitlekken in een vergiet en besprenkel met ingeveer 1 1/2 theelepel olie zodat de vellen niet aan elkaar gaan plakken.
    2. Doe de gepelde tomaten, met het sap in een foodprocessor/keukenmachine en pureer dit, in ongeveer 1 minuut. Zet apart. Doe de uien, wortel, selderij, knoflook, salie en rozemarijn in de foodprocessor en pulseer tot alles fijngesneden is.
    3. Verhit twee eetlepels olijfolie in een grote pan op hoog vuur en voeg de fijngesneden groenten toe. Zet het vuur iets lager naar medium en roerbak de groenten in ongeveer 10 minuten zacht en licht bruin. Roer het gehakt en het worstvlees erdoor en bak het in ongeveer 10 minuten rul en bruin. Meng dan de bloem erdoor en kook nog 2 minuten. Voeg de wijn toe, breng zachtjes aan de kook en laat de wijn in 15 minuten reduceren. Schenk de gepureerde tomaten, room, parmezaanse kaas en kaneel erdoor en laat zachtjes doorkoken, 20 minuten, met de deksel op de pan.
    4. Meng in een grote kom de ricotta met de eieren, 3/4 deel van de mozzarella kaas, zeezout en peper.
    5. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
    6. Om de lasagne samen te stellen leg je ongeveer 4 gekookte lasagnebladen onderin de ovenschaal (bodem moet bedekt zijn) en schep hier 1/3 van het ricottamengsel overheen. Verdeel hierover 1/4 deel van de vleessaus. Dan weer een laag lasagnebladen, 1/3 deel ricottamengsel, 1/4 deel vleessaus, en herhaal dit nog een keer. Als laatste dek je af met lasagnebladen en het laatste deel vleessaus. Bestrooi met de resterende mozzarella.
    7. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in ongeveer 45-55 minuten gaar (kaas gesmolten en licht bruin). Laat de lasagne 5 minuten staan alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren