Rabarber Crumble

    Rabarber Crumble

    4keer bewaard
    55min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een lekker toetje met rabarber. Maak eerst dit toetje en eet dan ondertussen het hoofdgerecht. Deze crumble is heerlijk warm, net uit de oven met een bolletje ijs.

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 personen

    • 1kg Rabarber
    • 200 gr rietsuiker
    • 1 sinasappel
    • 0,5 theelepel kaneelpoeder
    • 125 gr bloem
    • 0,5 theelepel gemberpoeder
    • 100 gr roomboter
    • 50 gr middelfijn gehakte walnoten
    • 1 snufje zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. Warm de oven voor op 180 Graden.
    2. Trek de harde vezels van de rabarber en snijd de stengels in stukjes van 2 tot 3 cm. Schep ze om met 150 gr rietsuiker, zest (fijn geraspte schil) van 1 sinasappel en het sap van een halve sinasappel.
    3. Verdeel over de bodem van een ovenschaal
    4. Meng de bloem met 50 gr rietsuiker, een snuf zout, de kaneelpoeder en de gemberpoeder. Wrijf er met schone vingers de roomboter door. Stop als het deeg mooi kruimelig is, met wat grotere en wat kleinere korrels.
    5. Meng er de walnoten door en verdeel het kruimeldeeg over de rababer in de ovenschaal.
    6. Bak de crumble 30 tot 40 minuten in de oven.

    Tip

    Eet de crumble met bolletjes vanille-ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren