Tomaat gevuld met haring en komkommer

    Tomaat gevuld met haring en komkommer

    8keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Kleine trostomaatjes gevuld met een mengsel van verse haring, komkommer en een mosterd-room vinaigrette met dille. Een bijzonder hapje als er weer Hollandse Nieuwe verkrijgbaar is.

    j.v.d.boogaart Noord-Brabant, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 hapjes

    • 2 Hollandse Nieuwe (haring)
    • 10 kleine trostomaatjes van ca Ø 4 cm
    • zout en peper
    • 100 gr. komkommer
    • 1/8 l slagroom
    • 1 el dragonazijn
    • 1 tl dragonmosterd
    • 2 tl suiker
    • 2 el fijngeknipte dille

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Extra tijd: 1uur rusten  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Was de tomaatjes en snijd het kapje eraf. Verwijder met een gebogen kartelmesje of met een kleine aardappelboor het vruchtvlees. Bestrooi de binnenkant van de tomaatjes met zout en peper. Zet ze omgekeerd op een bord en laat ze een tijdje uitlekken.
    2. Snijd de haring en de komkommer in zeer kleine blokjes. Maak een vinaigrette van de slagroom, de azijn, de mosterd, de suiker en de dille. Schep de komkommer en de haringstukjes erdoor en laat dit een uurtje staan.
    3. Vul de tomaatjes met haringsalade en zet ze rechtop in een amuselepel op koude drievaksborden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren