Soesje met haring

    Eigengemaakte soesjes gevuld met een mengsel van room, sjalot, bieslook en klein gesneden verse haring.

    j.v.d.boogaart

    Noord-Brabant, Nederland
    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 gevulde soesjes

    • Soesjes
    • 1 dl water
    • 1 gr zout
    • 50 gr boter
    • 60 gr bloem
    • 2 eieren
    • Vulling
    • 1 klein sjalotje
    • 2 el bieslook
    • 1 dl slagroom
    • 1 Hollandse nieuwe haring
    • zout en peper
    • beetje worcestersaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:35min 

    1. Breng voor de soesjes het water met het zout en de boter aan de kook. Roer tot de boter gesmolten is. Voeg dan alle bloem in een keer toe en roer net zolang tot er een samenhangende bal is ontstaan die loskomt van de pan. Neem de pan van het vuur.
    2. Laat de bal iets afkoelen en klop er met de mixer een voor een de eieren door. Voeg het 2de ei pas toe als het 1ste helemaal is opgenomen. Blijf nog ca 2 min kloppen totdat het deeg zacht en glanzend is.
    3. Warm de oven voor op 200º C
    4. Spuit ca 10 toefjes op een beboterde bakplaat. Let op: Zet ze niet te dicht bij elkaar want de soesjes zetten uit!. Bak de soesjes in de oven. Verlaag de temperatuur van de oven na 10 min naar 175° C en bak de soesjes verder geheel goudbruin en gaar af. Laat ze op een rooster uitdampen.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 6 collecties