Romige broccoli soep

    Romige broccoli soep

    9keer bewaard
    1uur30min


    86 personen hebben dit gemaakt

    Lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 stronk broccoli
    • 50 gr boter
    • 3 eetlepels ui, fijngesneden
    • 250 ml melk
    • 1 stengel selderie met blad, fijngesneden
    • 3 eetlepels witte bloem
    • 250 ml melk
    • 250 ml extra dikke room (50% vetgehalte)
    • 2 blokjes kippenbouillon
    • 1 theelepel worcestersaus
    • 2 mespuntjes paprikapoeder
    • 1 theelepel zout
    • 100 gr geraspte mozzarella

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De broccoli in een middelgrote pan onder water zetten en aan de kook brengen. Het vuur laag zetten en in ong. 15 minuten gaar koken. Broccoli uit de pan scheppen en het kookvocht bewaren.
    2. In dezelfde pan op een middelhoog vuur de boter smelten. Ui en selderie in ong. 15 minuten in de boter gaar bakken. Bloem, melk en room erdoor roeren. Bouillonblokjes in 500 ml kookvocht oplossen en aan de pan toevoegen. Op smaak brengen met worcestersaus, paprikapoeder en zout. De kaas erdoor roeren en nogmaals 10 minuten laten koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren