Jagerstoofschotel

    Jagerstoofschotel

    16keer bewaard
    3uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijke stoofschotel voor echte herfstdagen. Het recept heb ik gekregen van een collega die vond dat ik dit toch echt eens moest proberen. Nou, de reacties spraken boekdelen...een echte klassieker onder de stoofschotels!

    Bellemay Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 900 gram rundriblappen
    • 25 gr boter
    • 250 gr magere spekreepjes
    • ½ fles stevige rode wijn
    • 1 winterpeen
    • 2 uien
    • 250 gr champignons
    • 2 el bloem
    • 1 pot (380 ml) vleesfond
    • 1 potje zilveruitjes
    • 2 laurierblaadjes
    • 1 takje verse rozemarijn
    • 5 takjes tijm
    • 1 teentje knoflook geperst
    • 2 el appelstroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:3uur 

    1. Vlees in blokjes snijden.
    2. Boter in een braadpan smelten en daarin de spekjes krokant bakken. Haal de spekjes uit de pan.
    3. Bak in dezelfde braadpan het vlees rondom bruin. Neem het dan uit de pan.
    4. Snij de winterpeen in halve plakjes, en bak dit zachtjes met de uien bruin. Strooi hierover (door een zeef) de bloem en bak dit even mee.
    5. Voeg de wijn en het vleesfond toe en breng aan de kook.Spoel de zilveruitjes af in een vergiet.
    6. Doe het vlees en de spekjes terug in de pan. Voeg de zilveruitjes, de schoongemaakte champignons, laurier, rozemarijn, tijm, knoflook en de appelstroop toe. Goed doorroeren en op een laag vuur 2 ½ uur laten suderen.
    7. Verwijder de laurier en de takjes. Eet smakelijk!

    Serveersuggestie

    Heerlijk met rode kool of stoofperen met aardappelpuree.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Ali
    van
    2

    ; heerlijke stoofschotel! Ik heb nog een beetje zout en peper op het vlees gedaan. Goed gelukt! - 18 okt 2011

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren