Keftedes me domatosalsa

    Keftedes me domatosalsa

    11keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Het recept heb ik samengesteld door naar eigen smaak drie verschillende recepten te mengen. Een hit tijdens een avondje grieks kokkerellen bij vrienden. De pan ging schoon leeg!

    Bellemay Drenthe, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr rundergehakt
    • 2 ui
    • 1 ei
    • paneermeel
    • 2 eetlepels verse gehakte peterselie
    • 2 theelepels oregano
    • 2 tenen verse knoflook geperst
    • naar smaak Peper en zout
    • 1 eetlepel Olijfolie
    • 4 verse salieblaadjes in dunne reepjes
    • 1 blik a 400 gram tomatenblokjes
    • 3 dl runderbouillon
    • Mespuntje kaneel
    • 2 theelepels suiker
    • naar smaak Peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Leg het gehakt in een kom en voeg de ui, ei, paneermeel, peterselie, oregano knoflook en de peper en zout toe (proef voor de smaak). Meng goed en draai er ballen van. Laat even rusten en maak intussen de saus.
    2. Saus: Verhit de olie in een pan (waar de gehaktballen in een laag in passen). Bak de uienringen tot ze net goudbruin worden. Voeg de salie en dan de tomaten toe. Vervolgens de kaneel en de suiker. Laat de saus enkele minuten sudderen. Schenk de bouillon erbij en breng de saus op hoog vuur aan de kook. Maak op smaak met de peper en zout.
    3. Bak de gehaktballen bruin en gaar. Leg ze dan voorzichtig in de saus zodanig dat ze allemaal bedekt zijn.
    4. Laat het gerecht nog ongeveer 30 minuten sudderen of tot de saus is ingedikt.
    5. Garneer met een takje peterselie.

    Serveersuggestie

    Lekker met knapperig stokbrood en een griekse salade!

    Tip

    Vervang het rundergehakt voor lamsgehakt voor een nog authentiekere smaak.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren