Kokosmelk pannenkoeken met banaan en pecannoten

    Kokosmelk pannenkoeken met banaan en pecannoten

    10keer bewaard
    25min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze pannenkoeken zijn gemaakt met kokosmelk in plaats van gewone melk, dus ook geschikt voor mensen die geen melk mogen hebben.

    Lisa Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 150 gram bloem
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 2 eieren
    • 1,5 eetlepel suiker
    • 2 eetlepels boter, gesmolten
    • 1 blikje kokosmelk (400 ml)
    • 1 banaan, geprakt
    • handje pecannoten, verkruimeld
    • olijfolie (om in te bakken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Meng de bloem met bakpoeder en zout in een kom.
    2. Klop de eieren los in een andere mengkom, voeg de suiker en gesmolten boter toe en mix goed door.
    3. Voeg de kokosmelk toe, mix door. Voeg dan het meelmengsel toe, en mix tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.
    4. Meng met een pollepel de fijngeprakte banaan en de pecannoten door het beslag.
    5. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    6. Schep kleine beetjes van het beslag (ongeveer een halve soeplepel per pannenkoek) in de pan, afhankelijk van de grootte van de pan, kun je meerdere pannenkoekjes in een keer bakken. Wacht tot er belletjes ontstaan en draai ze dan om.
    7. Bak de pannenkoekjes dan nog even aan de andere kant tot ze mooi (licht) bruin zijn.
    8. Serveer met stroop. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren