Ogen voor Halloween

    Ogen voor Halloween

    3keer bewaard
    35min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Hier een ideaal recept om kinderen te vermaken. Ze kunnen meehelpen en het eindresultaat is lekker griezelig! Hardgekookte eieren worden met gebroken schaal kort in bietensap geweekt en dan versierd als 'bloeddoorlopen ogen'.

    Ingrediënten
    Porties: 5 

    • 5 eieren
    • 1 eetlepel azijn
    • bietensap, uit pot
    • 10 olijven of rozijnen
    • mayonaise of saladedressing
    • ketchup

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Vul een pan met water en voeg azijn toe. Voeg de eieren voorzichtig toe en laat 15 minuten koken. Haal de eieren uit de pan en leg ze in koud water om af te koelen.
    2. Als de eieren helemaal zijn afgekoeld rol je ze over een hard oppervlak zodat er barsten in de schaal komen, laat af en toe een klein stukje wit vrijkomen, maar verwijder de schaal nog niet.
    3. Giet wat bietensap in een diepvrieszak. Leg de eieren met de gebrokkelde/gebarsten schaal in het zakje en laat 10 minuten weken (niet langer).
    4. Pel de eieren, je zult zien dat ze al wat op bloeddoorlopen ogen gaan lijken.
    5. Snij de eieren door de helft en leg ze op een bordje, met mayo of saladedressing als 'lijm'. Gebruik olijven of rozijnen als pupillen en teken een grote glimlach op het bordje met ketchup.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren