Romige citroenvulling

    Romige citroenvulling

    34keer bewaard
    25min


    74 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke slagroom-citroenvulling voor taarten. Bak een ronde cake, snij deze in lagen en besmeer de lagen met deze vulling. Maak de taart af met fruit, of een laag fondant of marsepein.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 150 gr suiker
    • 2 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels sinaasappelschil, geraspt
    • 125 ml sinaasappelsap
    • 2 eetlepels vers citroensap
    • 1 ei
    • 250 gr slagroom, geklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. In een sauspan op een middelhoog vuur suiker, bloem, sinaasappelsap, sinaasappelrasp, citroensap en ei vermengen en laten indikken. Van het vuur halen en volledig laten afkoelen alvorens de slagroom erdoor te mengen. De vulling volstaat voor 2 cakes met 2 lagen en een diameter van 23 cm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    1

    Bij mij werd het een soort papje, maar verder ontzettend lekker. K heb het opnieuw gemaakt en toen ging het goed. - 22 jul 2015

    hieke2004
    van
    0

    lekker - 21 jul 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren