Spookschuimpjes

    Spookschuimpjes

    9keer bewaard
    1uur40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Ik kreeg dit idee toen ik laatst meringues (schuimpjes) maakte en ze me aan spookjes deden denken. Met wat voedselkleurstof, chocola of strooisel maak je er in no-time 'echte' spookjes van.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 15 schuimpjes

    • 2 eiwitten
    • 1 theelepel citroensap
    • 140 gr fijne suiker
    • poedersuiker
    • beetje citroensap
    • rond strooisel (b.v. confetti strooisel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Oven op 100 graden C voorverwarmen. Bakplaat met bakpapier bekleden
    2. Sla de eiwitten met het citroensap stijf, en dan beetje bij beetje de suiker erdoor slaan.
    3. Een klein hoekje van een diepvrieszakje afknippen en het zakje met eiwitschuim vullen. Op enige afstand van elkaar kleine ronde, spits toelopende bergjes eiwit spuiten op het bakpapier. In de voorverwarmde oven in 90 minuten laten drogen.
    4. Laat de schuimpjes iets afkoelen, haal ze voorzichtig van het bakpapier en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
    5. Meng wat poedersuiker met een beetje citroensap tot een glazuur. Teken hiermee kleine stipjes als ogen op de schuimpjes en plak hier direct een rond strooiseltje op als pupil. Laat opdrogen en bewaar de schuimpjes in een luchtdichte trommel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Wat bedoel je met 'fijne suiker'? Ik heb je recept geprobeerd te maken met witte basterdsuiker, maar het mengsel bleef vloeibaar. - 06 nov 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren