Gegratineerde aardappelen met jalapenopepers

    (26)
    1 uur 50 minuten

    Dit recept is de perfecte aanvulling op een mooi stuk ossenhaas of ribeye. Het is een beetje tijdrovend, maar uiteindelijk de moeite waard. Het gerecht heeft de perfecte hoeveelheid kruiden zonder dat het teveel wordt. Ik kreeg het idee voor dit recept van een lokale steakhouse, maar ik heb er mijn eigen variant van gemaakt.


    22 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo vastkokende aardappelen, geschild en in plakjes van 1/2 cm dik gesneden
    • 250 gram geraspte gruyère
    • 3 jalapenopepers, zonder zaadjes en fijngehakt (draag handschoenen)
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 475 ml slagroom
    • 1 eetlepel paprikapoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een ovenschaal van ongeveer 25 bij 35 cm in.
    2. Verdeel een kwart van de gesneden aardappelen over de bodem van de ovenschaal, gevolgd door 1/3 van de gruyère, en ongeveer 2 eetlepels fijngehakte jalapenopepers. Bestrooi met zout en peper. Herhaal de lagen nog 2 keer, eindig met een laag met de laatste 1/4 van de aardappelplakjes. Schenk de room gelijkmatig over de ovenschotel. Bestrooi met paprikapoeder.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat het gerecht bruin is en de aardappelen gaar zijn, ongeveer 1 1/2 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (26)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren