Romige courgettesoep

    Romige courgettesoep

    22keer bewaard
    55min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke soep waarin u naar hartelust de courgettes uit eigen tuin in kunt verwerken. Cottage cheese en tofu maken de soep lekker romig.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetlepel boter
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 675 gr courgette, in plakjes
    • 200 gr stevige tofu, in blokjes
    • 2 theelepels gemalen rode chilipepers
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 725 ml groentenbouillon
    • 100 gr cottage cheese
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een grote koekenpan op een middelhoog vuur boter smelten en olie verhitten. Ui toevoegen en 5 minuten bakken. Courgette en tofu toevoegen. Kruiden met chilipepers en oregano. Gedurende 10 minuten al roerend doorkoken tot de courgette zacht is.
    2. Groentenbouillon toevoegen. De pan aan de kook brengen, het vuur laag zetten en gedurende 35 minuten laten sudderen.
    3. In een blender soep en cottage cheese pureren. Op smaak brengen met zout en peper en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren