Amerikaanse kip

    Amerikaanse kip

    1keer bewaard
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak dit gerecht al sinds mijn tienerjaren. In plaats van paneermeel gebruik ik maisbroodmix, zodat het laagje eromheen lekker knapperig en krokant wordt. De hoeveelheid Parmezaanse kaas kan aangepast worden aan je persoonlijke smaak. Probeer eens af te wisselen met de Amerikaanse kaas. Ik heb dit met Zwitserse kaas gemaakt en geserveerd met gebakken champignons en uien er overheen. Ik serveer het meestal met gestoomde broccoli en gebakken aardappelen.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 dikke plakken spek
    • 50 gram bloem, of meer indien nodig
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel (15 ml) water
    • 4 kipfilets
    • 1 pak (170 gram) maïsbroodmix (of paneermeel)
    • 90 gram geraspte Parmezaanse kaas
    • 2 eetlepels plantaardige olie
    • 4 plakjes Amerikaanse kaas (bijvoorbeeld cheddar)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Plaats een bakplaat boven een braadslee.
    2. Doe de spek in een grote, diepe koekenpan en bak op middelhoog vuur, draai af toe tot ze bruin maar niet helemaal krokant zijn, 5 tot 8 minuten. Laat de spek uitlekken op een met keukenpapier beklede plaat.
    3. Meng de bloem, zout en zwarte peper in een hersluitbare plastic zak, sluit de zak en schud een paar keer zodat alles mengt. Klop in een ondiepe schaal de eieren los met het water. Doe de maïsbroodmix (of paneermeel) in een grote plastic zak, sluit de zak, en ga met een deegroller over de vulling om het te verkruimelen. Giet de kruimels in een ondiepe schaal. Meng de Parmezaanse kaas erdoor.
    4. Spoel de kipfilets af, verwijder het overtollige water, en plaats ze, een voor een, in de zak met de bloem. Sluit de zak en schud goed zodat de bloem zich over de kip verdeelt, verwijder de overtollige bloem. Dompel de bebloemde kipfilet in het losgeklopte ei, en haal dan voorzichtig maar stevig door de maiskruimels, draai zodat de hele kipfilet bedekt wordt.
    5. Verhit op matig vuur olie in een grote koekenpan en bak de gepaneerde kipfilets goudbruin, ongeveer 5 minuten per kant. Leg de kipfilets op de bakplaat, snijd de plakken spek kruiselings door de helft, leg vier helften op iedere kipfilet. Bedek het spek met een plakje kaas.
    6. Bak in de voorverwarmde oven tot de kip gaar is en niet meer roze van binnen, het spek knapperig en de kaas gesmolten is, 15 tot 20 minuten. Een vleesthermometer in het dikste gedeelte van de kipfilet moet minstens 70 graden C aangeven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren