Angie's bananenbrood

    Angie's bananenbrood

    7keer bewaard
    50min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Een niet al te zoet, zacht en goudbruin bananenbrood met een knapperig suikerlaagje. Bij ons thuis eten we het bananenbrood warm met wat boter erop. De kinderen eten het altijd binnen een dag op, dus wacht niet te lang en eet het terwijl het nog warm is! Je zult nooit meer een ander recept gebruiken om bananenbrood te maken!

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 350 gram bloem
    • 2 theelepels baksoda
    • 1 theelepel zout
    • 115 gram boter op kamertemperatuur
    • 115 gram roomboter
    • 400 gram witte suiker
    • 100 gram basterdsuiker
    • 4 rijpe bananen
    • 4 eieren
    • 240 ml karnemelk
    • 120 ml zure room
    • 2.5 theelepels vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Bereiding: 50min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet twee cakevormen van ongeveer 23x13 cm in. Meng de bloem, baksoda en zout in een kom.
    2. Klop in een aparte grote kom de boter, roomboter, witte suiker en basterdsuiker met een elektrische mixer op de laagste stand tot alles goed gemengd is, voeg de bananen, eieren, karnemelk, zure room en vanille-extract toe tot alles goed gemengd is. Meng de helft van het bloemmengsel met het bananenmengsel; klop tot het goed gemengd is; voeg vervolgens het resterende bananenmengsel toe. Mix op medium snelheid gedurende 1 minuut. Giet het beslag in de ingevette cakevormen.
    3. Bak in de voorverwarmde oven totdat een tandenstoker die je in het midden van de cake prikt er schoon uitkomt, 50 minuten tot 1 uur. Laat 15 minuten afkoelen, serveer warm.

    Van de kok

    Als je geen karnemelk hebt kun je ook 1 theelepel azijn toevoegen aan 240 ml melk, en dit 10 minuten laten staan.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Het lijkt me heel lekker, alleen vraag ik mij af of en waardoor ik de suiker kan vervangen. - 14 mei 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren