Wafelkoekjes met anijs

    Wafelkoekjes met anijs

    2keer bewaard
    45min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een wafelkoekje op smaak gebracht met anijszaad en anijsolie. Het is gemaakt met een wafelijzer. Het is geen heel zoet koekje, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het naar soldaten gestuurd, omdat ze lang goed blijven en de smaak met de dag lekkerder wordt. Je kunt ze ongeveer twee weken buiten de koelkast bewaren. Ik heb het recept gekregen van mijn Duits-Zwitserse grootmoeder. Je kunt natuurlijk ook gebruikmaken van citroen- of vanille-aroma in plaats van anijszaad en -olie, maar daardoor verandert de smaak wel. Als je op zoek bent naar een niet al te zoet koekje is dit recept een goede om mee te beginnen. Mijn kinderen vinden het geweldig om deze koekjes te maken - het is leuk om te doen en makkelijk.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 300 gram bloem, of zoveel als nodig
    • 1 eetlepel anijszaad
    • 1/2 theelepel zout
    • 115 gram margarine
    • 100 gram witte suiker
    • 2 eetlepels witte suiker
    • 3 eieren
    • 1 druppel anijsolie
    • 65 gram poedersuiker, of zoveel als nodig

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm een ​​wafelijzer volgens de instructies. Meng bloem, anijszaad, en het zout in een kom.
    2. Mix in een aparte kom de margarine tot het romig is, en voeg alle suiker, eieren en anijsolie toe en meng tot het een geheel is. Meng het bloemmengsel met de natte ingrediënten, blijf roeren tot het een deeg wordt. Gebruik ongeveer een eetlepel deeg per koekje, en rol tot balletjes van 2.5 cm.
    3. Vet het wafelijzer in met wat boter. Leg de deegballen op het ijzer, sluit het deksel en bak totdat het ijzer stopt met stomen en de koekjes lichtbruin zijn, 1 tot 3 minuten. Controleer na ongeveer 1 minuut. Haal de koekjes uit het ijzer en bestrooi met poedersuiker terwijl ze nog warm zijn. Laat afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren