Anne's bouillabaisse

    Anne's bouillabaisse

    6keer bewaard
    1uur20min


    8 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een recept van mijn moeder, en het is erg geliefd. Bijna iedereen schept een tweede keer op, sommigen zelfs een derde keer! Saffraan is een belangrijk ingrediënt in dit gerecht, en je kunt nooit teveel venkel gebruiken. De vis en zeevruchten zijn een suggestie, je kunt dit gerecht namelijk aanpassen naar je eigen smaak!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 120 ml olijfolie
    • 2 stengels bleekselderij, in stukjes
    • 2 tenen knoflook, fijngehakt
    • 3 preien, gesneden
    • 1 theelepel gedroogde tijmblaadjes
    • 1 laurierblad
    • 1 blik (410 gram) tomatenblokjes
    • 470 ml visbouillon (van een blokje)
    • 650 ml droge witte wijn
    • 2 theelepels venkelzaad, geplet
    • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 3 eetlepels gehakte verse peterselie
    • 450 gram rode mul filet, snijd ze in stukjes 5 cm
    • 1 snufje saffraan
    • 24 sint-jakobsschelpen
    • 30 kleine mosselen, schoongemaakt
    • 450 gram gekookt kreeftvlees, in hapklare stukjes gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de selderij, knoflook, prei, tijm en laurierblad toe, bak en roer tot de groenten zacht zijn, ongeveer 5 minuten.
    2. Voeg de tomatenblokjes, visbouillon, witte wijn, venkel, zout en peper en peterselie toe en roer alles door elkaar. Laat 15 minuten sudderen. Voeg de vis (rode mul) toe en laat een extra 10 minuten meekoken.
    3. Voeg voorzichtig de saffraan, schelpen en mosselen toe. Kook tot de schelpen niet langer doorzichtig zijn en de schelpen van de mosselen open gaan, ongeveer vijf minuten. Voeg de stukjes kreeft toe en kook tot het goed verhit is, ongeveer een minuut.
    4. Schep de bouillabaisse in kommen en zorg ervoor dat er in elke kom 5 mosselen, 2 tot 3 sint-jakobsschelpen, vis, en een stukje kreeft zit.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    - Gewaardeerd op - 16 aug 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren