Australische koekjes

    Australische koekjes

    2keer bewaard
    30min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Een traditioneel Australisch recept van mijn moeder. Oorspronkelijk werden deze heerlijke ' bikkies' (koekjes) met liefde gebakken en opgestuurd naar soldaten tijdens de oorlog.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 80 gram (snelkook) havermout
    • 100 gram bloem
    • 75 gram ongezoete geraspte kokos
    • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 2 theelepels gemberpoeder
    • 1 1/2 theelepels baksoda
    • 2 eetlepels kokend water
    • 115 gram boter
    • 1 eetlepel golden syrup / lichte stroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet twee bakplaten in. Meng de havermout, bloem, kokos, basterdsuiker en gember in een kom. Maak met je vingers een kuiltje in het midden van het beslag.
    2. Los de baksoda op in kokend water. Laat de boter smelten in een kleine steelpan en roer de stroop erdoor tot het mengt. Voeg de opgeloste soda toe, en giet vervolgens het mengsel in het eerder gemaakte kuiltje. Roer zachtjes tot het mengt; druppel een afgeronde eetlepel beslag op de bakplaat, laat ongeveer 5 cm tussen elk koekje.
    3. Bak in de voorverwarmde oven tot de koekjes goudbruin zijn, 10 tot 15 minuten.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren