Stoofpotje met appelcider

    Stoofpotje met appelcider

    1keer bewaard
    2uur5min


    36 personen hebben dit gemaakt

    Geïnspireerd door mijn schoonmoeder, dit is een warm, zoet, favoriet herfstrecept! Ik maak dit voor mijn man en mijzelf, en bewaar de helft voor een tweede keer. We hebben geconstateerd dat het de tweede dag zelfs beter smaakt!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 450 gram runderstoofvlees, in hapklare stukjes
    • 2 theelepels bloem
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • snufje gedroogde tijm
    • 2 theelepels plantaardige olie
    • 600 ml appelcider
    • 4 wortelen, gesneden
    • 3 aardappelen, gesneden
    • 2 kleine appels (elstar of jonagold)- geschild, zonder klokhuis, en in stukjes gesneden
    • 150 gram gesnipperde ui
    • 120 ml water
    • 1 stengel bleekselderij, gehakt
    • snufje zout
    • snufje gedroogde tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur35min  ›  Klaar in:2uur5min 

    1. Doe het runderstoofvlees met de bloem, snufje zout, de zwarte peper en tijm in een kom, zorg dat alles goed mengt.
    2. Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in de hete olie tot het bruin is, 5 tot 7 minuten. Giet de appelcider over het vlees, zet het vuur laag en kook het mengsel tot het vlees gaar is, ongeveer 1 uur.
    3. Voeg de wortelen, aardappelen, appels, uien, water, selderij, een snufje zout en een snufje tijm toe aan de pan; laat verder sudderen tot de groenten gaar zijn, nog ongeveer 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren