Romige kalkoen

    Romige kalkoen

    2keer bewaard
    3uur15min


    99 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudige manier om kalkoen zonder vulling te bereiden. Het geheim is de boter die de natuurlijke smaak van de kalkoen omhoog haalt. Als de kalkoen gaar is kunt u het vleessap gebruiken om een jus te maken. Vermeng daarvoor 1 eetlepel maïzena met de jus en laat deze even indikken.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1 hele kalkoen
    • 100 gr boter
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 250 ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. De kalkoen afspoelen en de ingewanden verwijderen. De kalkoen met het borstbeen naar beneden in een ovenschaal leggen. De kalkoen met 1/2 van de boter vullen en de resterende boter om de kalkoen leggen. Royaal met zout en peper bestrooien en water in de ovenschaal gieten.
    3. In een afgedekte pan 3-3 1/2 uur in de voorverwarmde oven bakken, tot de vleestemperatuur van de bout 80°C bedraagt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren