Krokante appeltaart

    Krokante appeltaart

    2keer bewaard
    1uur20min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Ik had een overvloed aan appels en moest ze opmaken. Dit recept is de perfecte combinatie van zoet en zuur. Ik moest snel het recept opschrijven zodat ik het niet zou vergeten, want ik ga het zeker nog een keer maken!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 115 gram zachte boter
    • 60 gram zachte roomkaas
    • 125 gram bloem
    • 2 eetlepels witte suiker
    • snufje zout
    • 1 kg Granny Smith appels - geschild, zonder klokhuis en in dunne plakjes
    • 1 eetlepel citroensap
    • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 12 gram bloem
    • snufje kaneelpoeder
    • snufje nootmuskaatpoeder
    • snufje gemberpoeder
    • 50 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 12 gram bloem
    • 50 gram (snelkook) havermout
    • 90 gram boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden C. Vet een taartvorm (23cm) in met wat boter.
    2. Om het taartbeslag te maken meng je met een elektrische mixer 115 gram boter met de roomkaas in een kom, tot alles goed gemengd is, schraap zo nu en dan langs de zijkanten van de mengkom om alle boter en roomkaas mee te nemen. Klop 125 gram bloem, de witte suiker en zout op middellage snelheid tot het mengsel lijkt op grof maïsmeel, ongeveer 20 seconden. Verhoog de snelheid tot middelhoog, en klop tot het deeg begint samen te klonteren, ongeveer 30 seconden.
    3. Spreid een stuk bakpapier van 60 cm op een werkvlak en leg het deeg op de linkerhelft van het papier. Vorm het tot een bal, en maak het plat tot een schijf van 15 cm, vouw de rechterkant van het papier over de deegschijf, zodat het deeg bedekt wordt. Plaats een deegroller op het bakpapier en rol voorzichtig over het deeg tot een ronde vorm van ongeveer een halve cm dik, verwijder de bovenkant van het bakpapier, keer het deeg om en verplaats het deeg naar de ingevette taartvorm, maak het deeg passend in de vorm. Verwijder het overgebleven bakpapier.
    4. Om de vulling te maken meng je de appels en het citroensap in een kom. Meng vervolgens in een kleine kom 50 gram basterdsuiker, 12 gram bloem, de kaneel, nootmuskaat en gember door elkaar totdat alles goed gemengd is, en meng het bloemmengsel vervolgens met de appels. Giet de appelvulling in de taartvorm.
    5. Om de bovenkant te maken kneed je 50 gram basterdsuiker, 12 gram bloem en de havermout, voeg 90 gram boter in stukjes toe, tot het mengsel grof gekruimeld is. Verdeel het mengsel met een lepel gelijkmatig over de appelvulling.
    6. Bak in de voorverwarmde oven totdat de appelvulling borrelt en de bovenkant goudbruin is, ongeveer 40 minuten. Als het deeg na 20 minuten in de oven (te) bruin wordt moet je de rand afdekken met een strook aluminiumfolie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren