Runderstoofpot met appel en basterdsuiker

    Runderstoofpot met appel en basterdsuiker

    16keer bewaard
    4uur15min


    71 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak dit elk jaar voor mijn Ierse familie op St. Patrick's Day. Heerlijk en vullend!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 480 ml appelsap
    • 100 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 1 eetlepel mosterd
    • 2 stukken klapstuk (runderstoofvlees) van elk ongeveer 1,25 kilo met kruiden
    • 20 kleine rode aardappelen, schoongeboend
    • 4 wortelen, in stukken gesneden
    • 2 uien, snijd ze in 8 partjes
    • 1 wittekool, zonder klokhuis en in grote stukken gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur15min 

    1. Giet het appelsap in een grote slowcooker, en meng er de basterdsuiker en mosterd door, roer tot de suiker is opgelost. Voeg de kruiden toe, en leg het vlees in het appelsapmengsel. Bedek met rode aardappelen, wortelen, uien en stukken kool. Dompel alle ingrediënten onder in de vloeistof.
    2. Doe het deksel erop en kook op de hoogste stand tot het vlees zeer mals is, 4 tot 5 uur, of kook op de laagste stand gedurende 8 tot 10 uur. Snijd het vlees met de draad mee in dunne plakjes, en serveer met de groenten.

    Van de kok

    Als je geen slowcooker hebt kun je dit gerecht ook maken in een grote braadpan. Doe het vlees, appelsap, suiker en mosterd in de pan. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen met het deksel op de pan, ongeveer 40 minuten voor iedere 450 gram aan vlees. Laat de groenten het laatste half uur meekoken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren