Bladerdeeghapjes met appel en kaas

    Bladerdeeghapjes met appel en kaas

    10keer bewaard
    1uur15min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een geweldig recept en het ziet eruit alsof het van de bakkerij komt. Het is niet moeilijk - het kost alleen een beetje tijd.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 680 gram hüttenkäse
    • 3 appels - geschild, zonder klokhuis en in dunne plakjes
    • 1 theelepel citroensap
    • 230 gram roomkaas, op kamertemperatuur
    • 100 gram witte suiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 pakjes bevroren bladerdeeg, ontdooid
    • 36 gram witte suiker voor decoratie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 55min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Doe de hüttenkäse in een vergiet bekleed met kaasdoek of dik keukenpapier. Dep droog met keukenpapier en laat staan gedurende 5 tot 10 minuten.
    2. Doe de appels in een kom en besprenkel met citroensap om bruinkleuring te voorkomen.
    3. Meng de roomkaas, de uitgelekte hüttenkäse, 100 gram suiker, ei en vanille-extract in een kom met een elektrische mixer, en meng 1 tot 2 minuten op hoge snelheid, tot het bijna glad is.
    4. Verwarm een ​​oven voor op 200 graden C. Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
    5. Maak de plakjes bladerdeeg iets platter, zodat ze ongeveer 13x13 cm zijn. Je hebt ongeveer 18 plakjes nodig.
    6. Plaats een plakje bladerdeeg voor je zodat het lijkt op een diamant. Schep een ruime hoeveelheid kaasvulling in het midden van elk vierkant, waardoor er een halve cm ruimte aan de boven- en onderrand overblijft. Leg 4 tot 5 plakjes appel in waaiervorm in het midden van elk met kaas gevuld plakje. Breng de linker- en rechterhoek naar elkaar toe in het midden en kneed om dicht te maken
    7. Leg het bladerdeeghapje op een bakplaat en herhaal met de rest van deeg. Strooi suiker over ieder bladerdeeghapje en bak in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin is, ongeveer 20 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren