Zoete aardappelen met abrikoos en pecannoten

    Zoete aardappelen met abrikoos en pecannoten

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijk recept voor zoete aardappel, met een klein beetje voorbereiding. Je kunt ook gebruik maken van jus d'orange in plaats van de abrikozennectar, die kan een beetje moeilijk te vinden zijn - maar het resultaat is anders. Mijn tante gaf me dit recept zo'n tien jaar geleden.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1.3 kg zoete aardappelen, geschild en in stukken gesneden
    • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
    • 16 gram maizena
    • snufje zout
    • snufje kaneelpoeder
    • 240 ml abrikozennectar (of jus d'orange)
    • 120 ml warm water
    • 2 theelepels geraspte sinaasappelschil
    • 30 gram boter
    • 60 gram gehakte pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Doe de zoete aardappelen in een grote pan en bedek met water. Breng aan de kook op hoog vuur, zet het vuur tot middellaag, dek af en kook tot ze gaar zijn, ongeveer 20 minuten. Afgieten en gedurende een tot twee minuten laten droogstomen.
    2. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Vet een ovenschaal van 23x33 cm in.
    3. Meng de suiker, maizena, zout, kaneel, abrikozennectar, water en sinaasappelschil in een pan, breng aan de kook op matig vuur. Zet het vuur laag en laat 2 minuten koken, onder voortdurend roeren.Voeg de boter en pecannoten toe als de saus dik is. Leg de stukjes zoete aardappel in de ovenschaal en giet de saus erover, zorg dat alle aardappelen bedekt worden.
    4. Bak in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn en borrelen, 25 tot 30 minuten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren