Aranitas (burgers van stukjes bakbanaan)

    Aranitas (burgers van stukjes bakbanaan)

    2keer bewaard
    20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Nog een snelle en leuke manier om groene bakbananen te bereiden, aranitas (kleine spinnetjes) zijn erg knapperig en zien er mooi op je bord. Vergeet niet om ze op smaak te brengen zodra ze uit de olie komen. Traditioneel worden ze geserveerd met mayo-ketchup (mengsel van 1 deel mayonaise en 1 deel ketchup met verse geperste knoflook of knoflookpoeder naar smaak).

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 710 ml plantaardige olie om te frituren
    • 2 groene bakbananen, gepeld en versnipperd
    • snufje knoflookzout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Verhit de olie in een frituurpan of grote hapjespan tot 190 graden C. Gebruik ongeveer 2 eetlepels versnipperde bakbanaan per keer en vorm tot rondjes.
    2. Frituur de rondjes in de voorverwarmde olie tot ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 10 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met knoflookzout.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren