Artisjoksoep

    Artisjoksoep

    2keer bewaard
    1uur15min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Een lekker, gevuld en gezellig soeprecept dat ik van mijn schoonzus heb gekregen. Mijn eerste poging om een soep te maken en ik was er heel blij mee. Erg lekker voor tijdens een koude winterse avond! Kan ook goed gebruikt worden als dipsaus voor groenten of broodjes op feestjes!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 60 gram boter
    • 75 gram gehakte wortelen
    • 75 gram gehakte selderij
    • 75 gram gesnipperde ui
    • 75 gram gesneden verse champignons
    • 25 gram bloem
    • 240 ml kippenbouillon
    • 3 blikken (van 400 gram) artisjokharten, uitgelekt en in kwarten gesneden
    • 1 laurierblad
    • snufje zout
    • snufje gemalen zwarte peper
    • snufje gedroogde tijmblaadjes
    • snufje gedroogde oregano
    • snufje gedroogde salie
    • snufje paprikapoeder
    • 240 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de wortelen, selderij, ui en champignons toe. Bak en roer tot alles zacht is, ongeveer 5 minuten. Voeg de bloem toe, bak 10 minuten, af en toe roeren. Voeg de kippenbouillon, artisjokharten, laurier, zout, peper, tijm, oreganobladeren, salie, en paprikapoeder toe. Zet het vuur lager en laat gedurende 30 minuten sudderen.
    2. Klop slagroom in een kom op middelhoge snelheid tot schuimend, voeg bij de soep en laat warm worden (niet koken).
    3. Verwijder de laurier en giet de soep in een blender tot deze halfvol is. Houd het deksel van de blender vast met een gevouwen theedoek, en begin voorzichtig met pureren, met behulp van een paar snelle bewegingen om de soep in beweging te brengen, voordat je de blender verder laat pureren. Pureer in gedeeltes tot een gladde massa en giet in een schone pan. Je kunt ook gebruik maken van een staafmixer en de soep in de kookpan pureren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren