Asperges en rode paprika met balsamico

    (19)

    Een vrolijk en smaakvol groentegerecht waarvan zelfs groentenhaters zullen genieten. Het gaat goed samen met geroosterd vlees. Voor een wat mildere smaak kun je de kaas vervangen door mozarella en minder balsamico gebruiken.


    15 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 15 gram boter
    • 15 ml olijfolie
    • 1/2 bos verse asperges, schoongemaakt
    • 1 rode ui, gesneden
    • 1 rode paprika, gesneden
    • snufje zout naar smaak
    • 1 eetlepel balsamico
    • 45 gram Parmezaanse kaas
    • 1 eetlepel sesamzaad (eventueel)
    • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten (eventueel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de boter met de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg de asperges en rode ui toe, breng op smaak met zout en bak tot de ui zacht begint te worden, ongeveer 5 minuten. Voeg de rode paprika toe aan het mengsel en laat verder bakken tot de uien beginnen te karameliseren, nog eens 5 minuten. Haal van het vuur en voeg de balsamico, Parmezaanse kaas, sesamzaad en pijnboompitten toe; schud de pan om alles te mengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (19)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren