Avocado-ijs

    Avocado-ijs

    3keer bewaard
    40min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Mijn opa's favoriete toetje is de inspiratie voor deze lichte en lekkere traktatie, zowel kinderen als volwassenen zullen hiervan houden!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 480 ml water
    • 200 gram witte suiker
    • 3 kleine avocado's, geschild en ontpit
    • 1 blik (350 ml) gecondenseerde melk
    • 120 ml halfvolle melk
    • 45 ml limoensap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe het water in een steelpan en breng aan de kook, roer de suiker erdoor totdat het is opgelost. Breng de siroop weer aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot de siroop is gereduceerd tot 240 ml, ongeveer 10 minuten. Haal van het vuur en laat afkoelen.
    2. Meng de avocado's tot de gewenste dichtheid erdoor, hetzij glad of wat grover. Voeg de gecondenseerde melk, halfvolle melk en limoensap toe. Voeg de afgekoelde suikersiroop toe en roer er doorheen tot het volledig is opgenomen. Laat het mengsel ongeveer vier uur lang volledig afkoelen in de koelkast.
    3. Doe het gekoelde mengsel in een ijsmachine en vries volgens de gebruiksaanwijzing in, doe het ijs vervolgens in een bakje, sluit af en zet in de diepvries tot het stevig is, ten minste 1 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren